English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

SIÓFOK BEMUTATÁSA
2006. 01.,
Siófoki szálláshelyek, szállások. Siófok bemutatása. Siófok nevezetességei, látnivalói: Római katolikus templom. Evangélikus templom. Kálmán Imre Múzeum . Tojásmúzeum. Ásványmúzeum.

Siófok pezsgő életű, forgalmas üdülőváros, lakossága nyáron megötszöröződik.

A városban fesztiválok, koncertek, sportesemények, kiállítások váltják egymást. A különféle rendezvények minden évben a Pünkösdi Szezonnyitó Ünnepséggel indulnak: felvonulással, bállal és Balaton Lánya választással. Ebben az időben nyitja meg kapuit a siófoki Művésztelep is. Július elején rendezik az Aranykagyló Nemzetközi Folklórfesztivált. Ez az egyik legnagyobb nyári idegenforgalmi rendezvény. A fesztivál a nagyszerű szórakozás mellett más népek művészetének, szokásainak megismerését kínálja. Különleges, egyedi színfolt a július-augusztusi hónapokban sorozat jelleggel jelentkező történelmi, hadi és lovas játékok, amelyek a honfoglalás korának lovas íjászatától az 1848-49-es szabadságharc huszárságáig mutatják be a magyarság harcművészetét.

 

 

 

 

LÁTNIVALÓK

Római katolikus templom

1739-ben emelték Sarlós Boldogasszony tiszteletére eredetileg barokk stílusban, de 1903 és 1904 között neoromán stílusban átépítették. Üvegfestményei Róth Miksa műhelyéből származnak.

Siófoki Római katolikus templom

A neoklasszicista stációképeket Büky Béla készítette 1928-ban. A diadalív festményei Leszkovszky György alkotásai (1938). Középen Magyarország Védasszonya ül a trónon, és fogadja a magyar szentek hódolatát. A szentélyt 1980-ban alakították át.

A Balaton környék legnagyobb orgonája ebben a templomban található. A Paulus Frigyes mester által épített hárommanuálos és harminchat regiszteres hangszeren nyaranta neves hazai és külföldi művészek játszanak a hangversenyeken, de tartanak itt mesterkurzusokat is.

Evangélikus templom

Sokan csodájára járnak a különleges szépségű faszerkezetű evangélikus templomnak, mely Makovecz Imre alkotása

Ezen az épületen is, mint a művész legtöbb alkotásán a fa - mint természetes építőanyag - dominál. A torony tetején, az életfából kinövő kereszt azt jelképezi, hogy a golgotai kereszt nem a halálé, hanem utat mutat az örök élethez.

A négykapus, 120 férőhelyes templom főbejárata fölött angyalszárnyak vigyázzák a belépőt. A keleti tájolású oltár fölött Péterffy László "A feltámadott szobra" című alkotása látható.

 

Evangélikus templom Siófok

Kálmán Imre Múzeum

Siófok, Kálmán sétány 5.

A Kálmán Imre Múzeumot az operett királyának szülőházában rendezték be, korhű környezetben láthatók a zeneszerző zongorája, kottái, használati tárgyai.

 

 

Tojásmúzeum

A Tojásművészeti Kiállítás 2003. október 10-­én került megnyitásra, a tojás világnapján ­ az első Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál apropójaként Siófokon a Dél-Balatoni Kulturális Központban. Ezen időszakos kiállítás kívánta megalapozni az állandó tojásművészeti központ kialakítását.

A kiállításon látható alkotások többféle csoportba sorolhatóak, melyek a magánygyűjtemény szép és értékes alakjait mutatják be különböző dísztojásokban a kézművességtől az iparművészetig. Népművészeti sajátosságok, motívumok gazdag tárháza figyelhető meg, mely ötvözi ugyanakkor az újabbnál újabb és kreatívabb díszítő formákat is megjelenít.

Tojásmúzeum

Az alkotásokban nemcsak a hagyományok, hanem a finom, aprólékos, nem kis tehetséget igénylő munkák is megőrződnek. A remekművekből áradó szépség egyszerűen bűvöletbe ejt, mely az alkotó elismerése is egyben.

Ásványmúzeum

Siófok, Kálmán I. sétány 10.

A Kárpát-medence ásványait bemutató Ásvány Múzeum 3000 darabos gyűjteményével a legnagyobb ilyen kiállítás Magyarországon.

Ásványmúzeum

 

 

SIÓFOKI SZÁLLÁSHELYEK
Apartman Soós Siófok

Apartman Soós Siófok

Siófok

Klimatizált apartmanunk a Balaton déli partján, Siófokon, egy ikerház emeletén található külön bejárattal...
Részletek »

Hotel Azúr **** Siófok

Hotel Azúr **** Siófok

Siófok

2004 júliusában nyitotta meg kapuit Siófokon a Balaton-régió legnagyobb 4 csillagos szállodája, a Hotel Azúr...
Részletek »

Balla Apartmanház Siófok

Balla Apartmanház Siófok

Siófok

Apartmanházunk a szabad strandtól 900-1000 méterre várja kedves vendégeit...
Részletek »

Hotel Lidó Siófok

Hotel Lidó Siófok

Siófok

Balaton-parti családi szállodánk 132 egyszerűen berendezett balkonos kétágyas szobával várja a vendégeit Siófok szívében a Petőfi sétányon. A Coke Club mindössze 300m..

Vértes Konferencia és Wellness Hotel Siófok

Vértes Konferencia és Wellness Hotel Siófok

Siófok

A Vértes **** Konferencia és Wellness Hotel csupán 5 perces sétára a Balatontól, Siófok központjában található. 60 modern, igényesen berendezett szoba várja egész évben a pihenni és túrázni vágyókat.
Részletek »

Piroska Fogadó Siófok

Piroska Fogadó Siófok

Siófok

A Balatontól és szabadstrandtól 600 méterre fekvő, Siófok központjától 1,8 km-re található fogadóban egész évben szeretettel várjuk a pihenni vágyó vendégeinket.
Részletek »

Gründner Panzió Siófok

Siófok

A Gründner Panzió Kényelmesen berendezett, légkondicionált szobákkal várja vendégeit a Balatontól kb. 1.000 m-re, a városközponttól kb.1.500 m-re csendes, kertvárosi környezetben...
Részletek »

Riviéra Apartman Siófok

Riviéra Apartman Siófok

Siófok

Apartmanunk Siófok legfrekventáltabb üdülőövezetében, a Coca-Cola Beach és a Siófoki Nagystrand bejáratánál található, a Hajóállomástól 5 perc sétára.
Részletek »

Mandarin Wellness Apartman Siófok

Mandarin Wellness Apartman Siófok

Siófok

Siófok üdülőövezetében 100 méterre a Balatontól (Coke Club), 300 méterre a városközponttól található a Mandarin Wellness Apartman, amely egész évben várja a pihenni vágyó vendégeket...
Részletek »

Hotel Móló Siófok (Balaton)

Hotel Móló Siófok (Balaton)

Siófok

A Hotel Móló Siófokon, közvetlenül a vízparton, a vitorláskikötő szomszédságában hangulatos környezetet nyújt egyéni vendégek, csoportok fogadásához, szakmai- és családi rendezvények

Részletek »

Katalin Vendégház Siófok Balaton

Katalin Vendégház Siófok Balaton

Siófok

A ház Siófok kertvárosi részén található nyugodt környezetben. 10 perces séta a városközpont és 15 perc a Balaton is...
Részletek »

Vízparti Lilla apartman Siófok Balaton

Vízparti Lilla apartman Siófok Balaton

Siófok

A lakás az Aranyparton található, közvetlen vízparti fekvésű apartmanházban. 3-4 perces séta a "vigalmi negyed" , amitől azonban elég távol van, nyugodt környezetben...
Részletek »

Villa Campana Siófok (Balaton)

Villa Campana Siófok (Balaton)

Siófok

A nyaralóház a XIX. század végén épült egy budapesti polgári család számára. A felújítás során próbáltuk megőrizni a ház eredeti stílusát..
Részletek »

Jókai Villa Hotel Siófok (Balaton)

Jókai Villa Hotel Siófok (Balaton)

Siófok

Elegancia, Stílus, Balaton... Ahol a múlt és a jelen találkozik!

Villa Italia Siófok (Balaton)

Villa Italia Siófok (Balaton)

Siófok

Tökéletes pihenési és kikapcsolódási lehetőséget nyújt mind a nyugalomra vágyóknak, mind az aktív pihenés kedvelőinek.
Részletek »

Mini Apartman Siófok (Balaton)

Mini Apartman Siófok (Balaton)

Siófok

Siófok családi házas övezetében,a Balatontól, és a központtól 10-15perc sétára elhelyezkedő családi ház.
Részletek »