English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

TOKAJ BEMUTATÁSA
2006. 01.,
Tokaji szálláshelyek.Tokaj bemutatása. Tokaj Tisza parti település, a Tokaji-hegység tövében fekszik.. 2002-ben a Tokaj-hegyaljai borvidékkel a Világörökség része lett. Nevezetességei: Tokaji múzeum. Pincemúzeum és présházmúzeum. Tokaji Galéria. Tokaji vár.... A világ első természetes édes borát termelő Tokaj-Hegyaljai Borvidék egyedülálló adottságokkal rendelkezik:

Tokaj Tisza parti település, a Tokaji-hegység tövében fekszik.. 2002-ben a Tokaj-hegyaljai borvidékkel a Világörökség része lett.

A világ első természetes édes borát termelő Tokaj-Hegyaljai Borvidék egyedülálló adottságokkal rendelkezik:

Különleges termőterület: vulkanikus altalajon agyag- vagy lösztalaj, a napsütötte déli lejtők, a Tisza és Bodrog folyók által meghatározott mikroklíma, mely kedvez a botrytis cinerea (nemes penész) kialakulásának, és az ezt követő aszúsodásnak.

Az évszázadok óta honos szőlőfajták: a furmint, a hárslevelű, és a sárgamuskotály.

A sziklákba vájt pincék hatalmas rendszere, mely egész évben állandó, 12C körüli hőmérsékletével, és magas 95% körüli páratartalmával ideális a borok érlelésére.


LÁTNIVALÓK

Tokaji Múzeum

Tokaj Bethlen Gábor u. 7.

Copf stílusú, épült 1790 körül, volt görög kereskedoház. Egyemeletes, hatalmas kosáríves, virágfüzérdíszes kapuval. A Tokaji Múzeum 1962-től tájmúzeumként működik. A jelenlegi állandó kiállítását 1985-ben nyitotta meg. A múzeum gyűjtőköre a tokaji vonatkozású történelmi, néprajzi és képzőművészeti emlékekre terjed ki. Az intézmény a tokaj-hegyaljai konferenciák hagyományos szervezője és egyben legfőbb tudományos bázisa.

Tokaji Múzeum

Pincemúzeum és présházmúzeum

A kiállítás a Tokaj borának múltját, borkultúráját mutatja be.

Tokaji Galéria

Tokaj Bethlen Gábor u. 17.

Volt görögkeleti (ortodox) templom. 1770 körül, épült, késő barokk stílusban, homlokzati toronnyal, kőkeretes kapuval és 4 ablakkal. A homlokzaton hat pillér, ión fejezetekkel, melyek a timpanonos párkányt tartják. A széleken copf kővázák. Berendezéséből az ötvösművek Miskolcra, ikonosztázának alsó két sora, illetve a királyi és a diakonusi ajtók Nyíregyházára kerültek az első világháború után. Ma időszaki képző-művészeti kiállításokat rendeznek itt.

Tokaji Galéria

Vár

A Tisza és Bodrog összefolyásában egy falmaradvány és 4 földbástya jelzi helyét. Már Anonymus említi az itt állott Hímesudvar várát, amelynek helyén épült a XIV. század végén Tokaj vára, a XVI-XVII. Századi végvár magja

TOKAJI SZÁLLÁSHELYEK

Borudvar Tokaj
Tokaj
A Borudvar Tokaj központjában a Tisza és a Bodrog összefolyásánál a hegyoldalban áll. Különleges 3 szintes kertünkből szép kilátás nyílik a városra és a környező tájra...
Részletek »
Millennium Hotel Tokaj

Millennium Hotel Tokaj

Tokaj

A Millennium Hotel Tokaj belvárosában, a Világörökség részévé nyilvánított Tokaj- Hegyalja "fővárosában", a Tisza- Bodrog folyó és a Tokaji hegy közötti hangulatos városi korzó mellett található...
Részletek »

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!