English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

TISZAUG BEMUTATÁSA
2006. 01.,
Tiszaugi szálláshelyek. Tiszaug bemutatása. Tiszaug látnivalói.

Tiszaug Bács-Kiskun megyei település, Kecskeméttől 30km-re található. A megye egyetlen tiszántúli települése.A község a Tisza teraszára épült, U alakban követte a folyó kanyarulatát.
A gyönyörű természeti adottságokkal megáldott, az élő Tisza, és az 54 hektáros, patkó alakú holtág háborítatlan szépségű partjaival büszkélkedő Tiszaug kedvelt kirándulóhely. A település kissé elnyújtott, közigazgatási és központi épületei a falut átszelő út jobb, és bal oldalán helyezkednek el. A házak utcai homlokzata több helyen faragással díszített. Tiszaug

A falu manapság is őrzi eredeti arcát, mely az utazót itt rögtön magával ragadja. Tájvédelmi körzetbe csak kis résszel esik bele, de a szép terület, az erdő, a nádas, a természetes élővilágával, a tavirózsák, a több száz éves fák mind a sokrétű adottságát dicsérik a kis falunak.

LÁTNIVALÓK

A község területén három gyönyörű kastély van.

A hagyomány szerint a mai Általános Iskolát II. Rákóczi Ferenc fejedelem egyik kedvenc vadászkastélya volt. Több festmény is ábrázolja, amint megköti lovát a gyönyörű barokk kapu egyik oszlopához.

A Tisza
A falu közepén ( az artézi kút mögött ) emlékpark fedezhető fel Balás Edéné népművész alföldi juhászt ábrázoló szobor alkotásával, valamint az iskolások ?közreműködésével? készült kopjafa.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Művelődési Központ

(korábban Művelődési Ház)

2006 márciusában vette fel nevét ünnepélyes keretek között, különböző programoknak, rendezvényeknek ad helyet.

TISZAUGI SZÁLLÁSHELYEK

Kárász Túraszállás és Árnyas Pihenőház

Tiszaug

A Kárász turistaszállás és Árnyas Pihenőház közvetlen a Holt-Tisza parton várja vendégeit. Turista szállásunk ideális csoportoknak, osztálykirándulásra. Családoknak 2 szobás pihenőházunkat ajánljuk…

Részletek »

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!