English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

SÚR BEMUTATÁSA
2006. 12.,
Súr Bemutatása. Súri szállás szálláshelyek.

Súr Komárom-Esztergom megye legdélibb területén fekszik. A csendes, tiszta levegőjű község kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak.

Vadban gazdag erdőségeivel, vadregényes völgyekben elhelyezkedő halastavaival a vadászat, horgászat és természetjárás kedvelőinek egyaránt kedvelt úti célja lehet.

Súr télen a környék sportközpontjává válik. Megfelelő hóviszonyok esetén 300 méter hosszú, 15%-os lejtésű, kapaszkodós felvonóval ellátott, sípálya működik a település szomszédságában.

Súr - tájkép

A községből könnyen elérhetők a Bakony-hegység legszebb túraútvonalai, valamint megtekinthetők a környék olyan nevezetességei, mint Csatka, Zirc, a Cseszneki vár és az Ördög-árok.

LÁTNIVALÓK

Súr-sípálya


A pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális. A pálya kedvező hóviszonyok esetén igény szerint hétköznap is működik, hétvégeken pedig a nagy érdeklődés miatt folyamatosan üzemel.
A pálya állapotáról hétköznap a 34/375-188, illetve a 34/575-005 számokon, hétvégén pedig a 34/375-375 telefonszámon lehet érdeklődni.

Súr-sípálya
A felvonó 9-17 óráig üzemel, világítás van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható.

Római katolikus templom


A műemlék jellegű, 1784-ben emelt késő-barokk stílusú.

Súr - Római katolikus templom

Evangélikus templom


1785-ben épült, melyet 1882-ben villámcsapás ért, és a lelkészi lakással együtt leégett. 1890-ben újra felépítették és a templom 200 éves évfordulójára, 1985-ben újították fel. Az ünnepi Istentiszteletet Dr. Nagy Gyula az Északi Egyházkerület Püspöke tartotta Labossa Lajos Esperes és Zászkaliczky Péter lelkész segédletével.

Evangélikus templom - Súr

SÚRI SZÁLLÁSHELYEK

Kokastanya Súr

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!