English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

KESZTHELY BEMUTATÁSA
2006. 05.,
Keszthely a pezsgő, lüktető balatoni nyár élvezetének ideális helyszíne. Műemlékekben, kulturális intézményekben gazdag város, számos rendezvényt, programot, nappali és esti szórakozási lehetőséget kínál.

Keszthely a pezsgő, lüktető balatoni nyár élvezetének ideális helyszíne. Műemlékekben, kulturális intézményekben gazdag város, számos rendezvényt, programot, nappali és esti szórakozási lehetőséget kínál. Az itt nyaralókat a vízpart örömei után hangulatos esti séta hívogatja a korzón. Kisebb-nagyobb üzletek sokasága csábít a nézelődésre vagy a vásárlásra, számos kellemes vendéglő és kávézó a gasztronómiai élvezetekre, beszélgetésekre.LÁTNIVALÓK

 

Festetics-kastély

A kastély régi szárnyában található a Helikon könyvtár, amelyet Festetics György alapított a XVIII. század végén. A közel 8000 kötetes könyvtár hazánk legnagyobb, teljes egészében ránk maradt főúri gyűjteménye, amely számos ritkaságot őriz.

Festetics-kastély Keszthely

Az empire jellegű könyvtár tölgyfa berendezéseit Kerbl János készítette 1801-ben. A könyvtárhoz csatlakozó múzeumban számos nagy értékű szobrot, festményt, bútort találhatunk. A szép épülethez csatlakozó park sétányai mentén látható szobrok Goldmark Károlyt és Csokonai Vitéz Mihályt ábrázolják.

 

Georgikon majormúzeum

Az egykori tangazdaság majorjában 1827-ben épült magtár épületében kapott helyet a régi mezőgazdasági eszközök kiállítása. Római katolikus plébániatemplom: A XIV. században épült, gótikus stílusban, de a templom tornya jóval újabb. Építtetője Laczkffi István nádor volt. A szentélyben látható az alapító sírköve, vele szemben Festetics Kristóf késő barokk síremléke. Az 1974 évi műemléki feltárás során igen szép és értékes XIV-XV. századi freskókra bukkantak. 1386-ban a templomhoz északról csatlakozó ferences kolostort emeltek barokk stílusban. A rendház földszintjén 1808-tól gimnázium működött, falai között tanult Batsányi János is. A templom déli falaihoz kapcsolódó romkertben volt végvár maradványai láthatók.

 

Pethő-ház

Az 1400-as évek végén építette a Pethő család. A város talán legrégebbi lakóháza, amely mai barokk megjelenését, árkádos, boltíves belső homlokzatát a XVIII. században kapta. 1830-ban e házban született a világhírű zeneszerző, Goldmark Károly.

Pethő-ház Keszthely

 

Balaton Múzeum

Kiállításain bemutatják a város történetét, a Balaton geológiai viszonyait, növény és állatvilágát, a lakosság hajdani foglalkozásait, a régi betyárvilág érdekes emlékeit. Külön teremben képzőművészeti kiállítás található, amely a táj szülöttjének, Egry Józsefnek alkotásait mutatja be.

 

Balatoni szállodák, hotel foglalás - Balaton

 

KESZTHELYI SZÁLLÁSHELYEK:

 

Monarchia Vendégház Étterem Keszthely

Monarchia Vendégház Étterem KeszthelyKeszthely
Keszthely szívében, sétálóutcától és Festetics kastélytól "saroknyira", Balaton parttól gyalog 15 percre, családias Vendégházunk és kedvelt, hangulatos kávéház-vendéglőnk egész éven át várja Tisztelt Vendégeit!

Keszthely
Keszthelyen, a Festetics Kastély szomszédságában található vendégházunk, a kötetlen kikapcsolódásra vágyók ideális szálláshelye...

Keszthely
Balaton, strand – 7 perc autóval van a nyaralótól...
 
 

 

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!

Fotók a településről és környékéről

Kattints a kisképre a nagyobb fotók megtekintéséhez!