English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

KAPOSVÁR BEMUTATÁSA
2006. 05.,
Kaposvári szálláshelyek. Kaposvár bemutatása. Kaposvár látnivalói.

Kaposvár Somogy megye székhelye. A Kapos folyó két oldalára épült város csodálatos természeti környezetében helyezkedik .

 

KAPOSVÁR LÁTNIVALÓI

Csiky Gergely Színház

1911-ben épült, látványos, szecessziós stílusú épület, Magyar Ede és Stahl József tervei alapján. Körülötte virágos park terül el.

Csiky Gergely Színház, a magyar színházi élet egyik jelentős színhelye. A prózai és zenés darabok mellett a gyermekelőadásokra is nagy hangsúlyt fektet az intézmény a fiatalok művelődési lehetőségét megteremtve.

Csiky Gergely Színház Kaposvár

Ezen kívül jelentősek a város évről évre megrendezésre kerülő rendezvényei, melyek sok látogatót vonzanak a városba és kikapcsolódást kínálnak a városlakók számára.

Kaposvári GalériaIdőszerű képzőművészeti kiállítások bemutatóterme.

Római katolikus templom

1737 és 1744 között épült, két homlokzati toronnyal. 1886-ban Tandor Ottó neoromán stílusban átalakította, s ma a templomot egy nagyobb, négy kisebb fiatorony és két még alacsonyabb tornyocska ékesíti. Jellegzetes része a lépcsőzetesen kialakított előtér.

Római katolikus templom

Somogyi Képtár

Időszaki képző- és iparművészeti kiállítások bemutatóterme.


A vár romjai

A Kapos folyó árterében épült hajdani várnak ma már csak a romjai vannak meg. A várat nem annyira fala védték, inkább a körülötte elterülő mocsár és ingovány. A török 1555-ben foglalta el, s 133 éven át uralta. Később Bécs parancsára a még álló falakat is le kellett rombolni. A maradványok 1931-ben kerültek először felszínre. Kaposvár középkori életének ez a fontos emlékét később feltárták, majd konzerválták, a környéket parkosították.

Vaszary-ház

Itt született 1867-ben Vaszary János festőművész. A ház falán emléktábla. A házban rendezték be a festő életművét bemutató állandó kiállítást. Vaszary János Székely Bertalan tanítványa volt, majd Münchenben és Párizsban tanult. Képein mind a szociális mondanivaló, mind az első világháború okozta szenvedés drámai erőivel jelenik meg.

Vaszary-ház Kaposvár

Aranyoroszlán Patika

Kaposvár első patikája 1774-ben épült, barokk stílusban. Homlokzatát a XIX. század második felében romantikus stílusban átalakították.

Rippl-Rónai villa

A festő volt lakóháza, ma múzeumként működik.

Barokk eredetű, a XIX. század második felében eklektikus stílusban átalakították.

Rippl-Rónai villa

Régi Vármegyeháza

Ma múzeum, "A közjónak" feliratú épület klasszicista stílusban épült 1828-1832 között.


Kálvária Kápolna

Eklektikus stílusban épült 1893-ban.

 

VÁROSI FÜRDŐ KAPOSVÁR

A fürdő a város központjától 10-15 percnyire, a Jókai liget mögött, festői, jó levegőjű, tágas környezetben, mintegy 50 ezer négyzetméteres parkosított területen fekszik.
Korszerűen felszerelt, modern épületben fürdőzhetnek azok a vendégek, akik a Kaposvári Városi Fürdőt választják.

VÁROSI FÜRDŐ KAPOSVÁR

Az itteni gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely brómot, jódot és fluorid-iont tartalmaz. Összetételénél fogva mozgásszervi megbetegedések, reumatikus bántalmak, trombózis utáni állapot, izomhúzódás, izomgyengeség gyógykezelésére, csonttörések, porcsérülések és baleseti sérülések utókezelésére alkalmas, de eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is. Alkalmazható ivókúraként is, ebben az esetben gyomor- és bélhurutra, valamint epebántalmakra is jó.

A fürdő építői minden korosztály igényeit igyekeztek szem előtt tartani a medencék kialakítása során. A gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedencék, a sportolni vágyókat úszómedencék, míg a fiatalokat gyermekmedencék várják. A fürdőben különféle gyógyászati-, és wellness szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint víz alatti sugármasszázs és gyógytorna, gyógy-úszás, gyógy-masszázs, szauna, fodrászat, pedikűr, manikűr. A fürdő területén sportolási lehetőség is van, mint például az asztalitenisz, lábtenisz, labdarúgás.

Fotók a településről

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!