English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

CSERKESZŐLŐ BEMUTATÁSA
2006. 03.,
Cserkeszőlői szálláshelyek. Cserkeszőlő bemutatása. Cserkeszőlői Gyógy és Strandfürdő.

Cserkeszőlő évről évre ismerősebb lesz a bel- és külföldi gyógyulni, pihenni vágyó vendégek számára. A Tisza és a Körös folyók találkozása által bezárt háromszög az úgynevezett Tiszazug még szinte érintetlen természeti szépségeket kínál ezen belül Cserkeszőlő kiemelkedő szerepű település, amit a nagyhatású gyógyvizének és az egyre fejlődő és szépülő fürdőjének köszönhet.

 

GYÓGY- ÉS STRANDFÜRDŐ

 

1943-ban olajat keresve bukkantak a kutatók arra a termálvízre, amely alap vízbázisát képezte az 1955-ben megnyitott fürdőnek. A termálvíz 2311 m mélyről tör fel és 82 C° hőmérsékletű. Már a kezdetekkor kiderült, milyen intenzív gyógyító hatása van a mozgásszervi betegségekre, sérülésekre, reumatikus és nőgyógyászati panaszokra. A kezdeti 2 db medencétől nagy utat tett meg a fürdő mai színvonaláig.

1975-ben a forgalom és a medenceszám bővülése következtében egy másik, 1159 m mélységű 67 C°-os termálvizes kút is megfúrásra került. Ezt követően hosszú orvosi vizsgálatok eredményeként mindkét termálvizes kút vize gyógyvízminősítést kapott. Jelenleg a fürdő vízbázisát 3 db hideg vizes és a már említett 2 db gyógyvizes kút adja.
Felújításra került a 2 db gyógyvizes medence és még egy új épült hozzá. Különféle élményelemek kerültek beépítésre, így többek között hát- és nyakmasszírozó egységek, pezsgőlevegő bevezetés. Felépült egy új élménymedence, mely nemcsak a gyógyulni, pihenni vágyókat vonzza a fürdőbe, hanem a fiatalabb generáció tagjait is.
Ehhez kapcsolódik a homokfoci, a homokröplabda és lábtenisz pálya is. Felújításra került a gyermekmedence és megépült egy 25 x 12,5 m-es tanmedence.
Közvetlen szomszédságukban nyert elhelyezést az új női-férfi zuhanyozó, WC, öltözőegység. 2003. év tavaszára készül el a hullámfürdő, valamint másik öltöző és vizesblokk egységünk. Megújul az úszómedence is. A fürdő téli-nyári üzemű. Télen 3 db különböző hőfokú fedett ülőmedence és egy úszómedence biztosítja a vendégek felüdülését.
A téli fürdő épületében nyert elhelyezést a gyógyászati egység, ahová mind beutalóval, mind egyénileg érkeznek a gyógyulni vágyók.

4,6 hektár területen fekvő gyógy- és strandfürdőhöz kapcsolódnak vendéglátó-ipari egységek, ahol hideg-meleg ételeket, italokat szolgálnak fel, valamint egy automata tekepálya és minigolf pálya várja a vendégeket.

 

Forrás: Cserkeszőlő honlapja www.cserkeszolo.hu

 

CSERKESZŐLŐI SZÁLLÁSHELYEK

 

Cserke Gyöngye Apartman Cserkeszőlő

Cserke Gyöngye Apartman Cserkeszőlő

Cserkeszőlő

Családias környezet.2 db 2-ágyas, ( pótágyazható)1 db 4-ágyas(pótágyazható) jól felszerelt apartmanjainkba várjuk kedves vendégeinket.Ingyenes kerékpár használat...
Részletek »

Cserkeszőlő Ligetlak

Cserkeszőlő Ligetlak

Cserkeszőlő

Cserkeszőlői magánszálláshely a gyógyfürdőtől 300 m-re.
Részletek »

Royal Panzió Cserkeszőlő

Royal Panzió Cserkeszőlő

Cserkeszőlő

A Royal Panzió a Tiszazugban, egy alföldi falucskában, Cserkeszőlőben található.
Részletek »

Cserkeszőlő Apartman- Közvetlenül a Fürdővel szemben!

Cserkeszőlő

Cserkeszőlő Apartman Közvetlenül a Gyógy. és Strandfürdővel szemben! Ajándék fürdőbelépővel!

Részletek »

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!