English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

BALATONMÁRIAFÜRDŐ BEMUTATÁSA
2007. 08.,
Balatonmáriafürdői szálláshelyek, szállások.Balatonmáriafürdő bemutatása. Balatonmáriafürdő - szállás.

Balatonmáriafürdő 7 km-es vízpartján természetes környezetben elhelyezett strandja nyújt kellemes pihenést és fürdési lehetőséget a felnőttek és gyerekek számára egyaránt. Itt a legszélesebb a tó, s talán innen nyílik a legszebb kilátás az északi part hegykoszorúira, amelyből kiemelkedik, Badacsony, Szigliget, Gulács, Szentgyörgy hegy, és a hegyoldalak kis fehér házai, pincéi.

A település nevében megörökített Mária, Széchenyi Imre gróf felesége volt. Ide telepítették az új szőlőskerteket, melyeket a szőlővész által tönkretett gazdák vehettek bérbe. Ezt a munkát irányította Széchenyi Imre, a "szőlőhegy" új lakói pedig hálából felesége nevét választották településük elnevezésére.

Balatonmáriafürdő strand

A telepítés nem várt sikert hozott, a homokon jó termést hoztak a szőlők, s 1896-ban, a millennium évében már szüreteltek a gazdák.

Az utóbbi évek fejlesztései nyomán elkészült a Móló sétány a hajókikötő teljes hosszában és a központi strand előtt vizesblokkot alakítottak ki mozgássérültek számára. A nyár legkiemelkedőbb programja a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, melyet augusztusban tartanak.

Balatonmáriafürdő Móló sétány

Fotók a településről

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!